Mobbere, er dere klar for å ta ansvaret?!?

 
Så nettopp en film på Tv'n som heter «Cyberbully». En film om mobbing på Internett, hvor da man ser utviklingen av hvor lett mobbing kan begynne og hva det kan gjøre med den som blir mobbet.
Dette er da for det meste fra ett ståsted, med biroller som da også opplever dette, men som vi ikke får høre så mye om. Denne filmen er allikevel å anbefale til dagens ungdom om hvor langt det kan gå når noen blir mobbet over nett eller virkeligheten. Filmen har da en fin og lykkelig slutt, men vi vet alle att ikke alle slutter er like lykkelige!

Vi vet att noen drar den enda lengre (mobbere) og noen ikke klarer å stå opp med rak rygg å beskytte seg selv(offeret), hvor det da kan føre til enda verre konsekvenser en hva de som mobber egentlig kan forestille seg.

Mobbing er ikke bare det som foregår i skolegården eller på jobben eller i det sosiale samvær med andre mennesker, nei, mobbing foregår også på nett, og noen ganger er det ti ganger verre av det som blir skrevet på nett, enn det som blir sagt i virkeligheten, på grunn av att folk tørr å snakke mere dritt til andre over nett. Å i mange tilfeller er det mange som opplever både nettmobbing og mobbing i det sosiale. Spesielt ungdommer.

Folk skjønner rett å slett ikke hvor grensen går fra å si sin mening til å faktisk gå over til grotesk mobbing. Du ytret din mening ved å fortelle helt enkelt att du ikke liker noen, du ytrer din mening ved å si att du missliker noe, men du ytrer ikke bare din mening når du tyner en person med om hvor mye du hater han/henne hver eneste dag, du trakasserer person og mobber person til det ytterste brekke-pungt, du trår over streken. Du kan ikke stå å si att du bare sier det du mener, når du gang på gang sitter å snakker dritt til samme personen eller personene hver da eller flere ganger bare for att du selv skal føle deg bedre, eller at du selv føler du har «rett» til det.Alle har rett til å si hva de vil, men når fikk «du» retten til å faktisk gå så langt å knuse ett menneske med dine ord, er du da virkelig så mye bedre? Vil ikke det gjøre deg til en ti ganger verre person? Jo!

Fremmede går løs på andre fremmede bare for att de ser anderledes ut eller er anderledes enn dem selv, eller for att de ikke vil det samme som dem, hvor henger det sammen hen? Hvem gav en vilt fremmed retten til å uttale seg stykt om en person de ikke kjenner?
Grupper som samler seg og kveler ett offer med stygge ord og noen ganger vold.
Da kan man tenke, hvordan kan virkelig en fremmed vite hvordan du er, når du ikke engang har møtt den? Men allikevel gir denne person seg retten til å kritisere og trakassere deg uten grunn, bare for att du er slik å slik, eller att de har felles venner med noen som kjenner deg overfladisk.

Så er du som mobber virkelig klar til å ta ansvaret for dine handlinger?
Mobbing gir arr i hjertet, og slitene tanker. Mobbing sliter ut offeret og får den til å syns mindre om seg selv, bare for att mobberen skal føle seg bedre?
Mobbing kan føre til nedbryting av person og innleggelse, å noen ganger går det så langt att mobbing fører til selvmord. Er da du klar til å ta ansvaret? Å da mener jeg ikke bokstavelig, men er du klar til å ha den byrden på deg att du har ødelagt ett liv, att du har fjernet ett liv fra denne verden og såret en hel familie og vennekrets? Er du virkelig klar for å stå for det du gjordet da du selv ser konsekvensene for det du har gjort? For om jeg tenker rett, så tror jeg ingen med sin forstand i behold er klar for det, du tenker kanskje ikke så mye over det der å da, men å vite hele livet att du ødela noen andres liv med dine ord, er det virkelig noe du vil være stolt over? Neppe.

Jeg har opplevd mye mobbing igjennom livet, å mye dritt, til og med blitt utsatt for vold, jeg blir enda utsatt for trakassering, men dog av mennesker jeg vil anse for å være «voksne», å bare pga åssen jeg ser ut og pga mine meninger og musikken jeg hører på, klærne jeg går i, sminken jeg bruker. Jeg var mange ganger lei meg, og ville mange ganger bare forsvinne. Jeg hadde det mye vondt i min tid på ungdomsskolen og videregående, hvor det da er den tiden man prøver å finne seg selv, og som er den verste tiden i livet, på grunn av usikkerhet og nye ting.
Mange ganger brast jeg meg i tårer på grunn av vonde ord fra andre, fra folk jeg hadde kjent hele livet nesten, som da angrep meg bare for att vennene deres ikke likte åssen jeg så ut.
Å føle att folk ikke likte meg pga mitt utseende, var ubehagelig og jævlig, men som noen ofre klarte jeg å surre meg rundt og igjennom den perioden. Jeg lærte å svare for meg selv, og stå opp for meg selv, lærte å bruke ord, for å forsvare meg, i stede for å såre tilbake(som aldri virker uansett, gjør bare ting verre).
Hvor da det endte med att folk ikke hadde noe mere å si enn å kalle meg stygg. Mobbing har gjort meg til den jeg er i dag, en sterk person som gir faen i andre sine meninger, men som allikevel ikke lar andre snurre meg rundt lillefingeren eller kalle meg dritt helt ut av det blå. Jeg går i det jeg vil å kler meg i det jeg vil, hører på musikken jeg vil og sier meningene mine, MEN med omtanke.
Bruk hode før kjeften!

Jeg sier ikke att alle ofre er like «heldige» som meg, som har klart å snu det til en «god» ting, jeg sier heller ikke att jeg vil att noen som helst skal oppleve det jeg har opplevd. Mobbing er en alvorlig sak, og er noe som ikke bør finne sted noen plass.
For det gjør vondt og er nedbrytende, ødeleggende, selv om du kanskje ikke annser det selv som mobbing, pga det er på nett, eller att du «ytrer» din mening, så er det mobbing.
Å snakke ned til noen er det samme som ett slag i magen, du slår rett å slett person i psykisk form, å jeg tror ikke noen vil være beskyld for psykisk vold.

Så neste gang, mine kjære mobbere, eller fremtidige mobbere, neste gang dere sier noe nedlatende til en annen person uten å ha noe grunn i det hele tatt, eller tror dere har en grunn, bare for å si deres «mening», tenk over hva dere faktisk gjør med den person dere snakker dritt til!
Bilder hentet fra google.com


3 kommentarer

Catrine aka Cakki

16.05.2012 kl.23:11

jeg er en blogger mot mobbing! det er noe av det værste jeg vet om :`( trist du har vært utsatt for det. Har vært det selv men mere utfrysing.

Dravsk Alaya

17.05.2012 kl.03:17

Catrine aka Cakki:
Mhm, jeg å, syns også i tilegg det er ett tema som det vriker som alle skoler tar opp, men ingen tar serriøst, å det irriterer. For mobberen tenker aldri langsiktig, å det er det som er skummelt. Vi får bare høre att mobbing ikke er bra og er sårende, men er ingen som forteller hva mobbing kan føre til, eller hvor langt det kan gå.

Catrine aka Cakki

18.05.2012 kl.11:29

det er sant! dette håper jeg blir forandret med tiden og jeg ønsker også at mobbing kunne forsvinne. Skjer nok ikke men lov å håpe

Skriv en ny kommentar

hits